Fund στον Καναδά για τους πυρόπληκτους στην Ελλάδα με «άρωμα» Energean

Οικονομική βοήθεια για τους πληγέντες από τις καταστροφικές φωτιές των προηγούμενων ημερών στην Ελλάδα φιλοδοξεί να συγκεντρώσει fund με έδρα τον Καναδά. Πρόκειται για το The Hellenic Initiative (Canada) το οποίο φέρει, πλέον, και την σφραγίδα μιας πολυεθνικής που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην χώρα μας και έχει πλέον επεκταθεί σε 9 χώρες.

Published on Liberal.gr August 19, 2021

Οικονομική βοήθεια για τους πληγέντες από τις καταστροφικές φωτιές των προηγούμενων ημερών στην Ελλάδα φιλοδοξεί να συγκεντρώσει fund με έδρα τον Καναδά. Πρόκειται για το The Hellenic Initiative (Canada) το οποίο φέρει, πλέον, και την σφραγίδα μιας πολυεθνικής που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην χώρα μας και έχει πλέον επεκταθεί σε 9 χώρες.

Ο λόγος για την Energean και τον πρώην Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα Ρόμπερτ Πεκ, ο οποίος είναι ανεξάρτητο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ εταιρείας και ο οποίος ορίστηκε ως επίτιμος Διευθυντής του THI Canada, έχοντας υπηρετήσει επί 35 χρόνια την καναδική διπλωματία και διαθέτοντας μακρά εμπειρία σε κοινωφελείς πρωτοβουλίες.

Ο Ρ. Πεκ, σε δηλώσεις του στο κανάλι που διατηρεί στο Youtube το δημοφιλές ελληνοκαναδικό The Doralicious Show, ανέφερε ότι η Ελλάδα κατάφερε να βγει ισχυρότερη από την οικονομική κρίση, ωστόσο κτυπήθηκε στη συνέχεια, όπως και όλος ο κόσμος από την πανδημία, ενώ τώρα έρχεται αντιμέτωπη με τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις συνέπειές τους.

«Η χώρα έχει εύθραυστο οικοσύστημα το οποίο αγαπούμε και θαυμάζουμε, και θα απαιτηθεί μια πολύ συγκροτημένη προσπάθεια, παράλληλα με το κυβερνητικό σχέδιο. Η οικονομική βοήθεια θα κατευθυνθεί σε οργανισμούς που θα δραστηριοποιηθούν στις περιοχές για την αντιμετώπιση αναγκών, οι οποίες μπορεί τώρα να μην είναι πλήρως αντιληπτές» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ΤΗΙ (Canada) δεν έχει τη λογική της άμεσης ανακούφισης των πληγέντων, καθώς είναι οι κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν αυτές τις ανάγκες. Η προσπάθεια θα εστιαστεί στην κάλυψη μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων αναγκών που θα καταγραφούν.

«Σε κάθε κρίση, η πρώτη προτεραιότητα είναι να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές και να αντιμετωπισθεί άμεσα η καταστροφή. Στην πορεία ωστόσο διαπιστώνονται ανάγκες για την υποστήριξη των θυμάτων και κάτι τέτοιο θα απαιτήσει κάποιο χρόνο και, βεβαίως, συνεργασία με οργανισμούς που θα δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η βοήθεια που θα συγκεντρωθεί θα έχει τη μεγαλύτερη δυνατή επίδραση και θα φτάσει με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα σε αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη», επεσήμανε ο Ρ. Πεκ.

Ο βετεράνος διπλωμάτης ανάφερε επίσης ότι υπάρχει σημαντική προσδοκία για συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς στην προσπάθεια, η οποία ουσιαστικά θεωρεί ότι λειτουργεί και στο γενικότερο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της Ελλάδας μέσω της επιστροφής στην χώρα διακεκριμένων Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό στο διάστημα της κρίσης, της προώθησης της επιχειρηματικότητας και της ανάδειξης της αριστείας.

«Για όλους αυτούς τους λόγους, θεώρησα το IHE (Canada) ως μια πρωτοβουλία ιδανική για να δραστηριοποιηθώ εθελοντικά» κατέληξε ο Ρ. Πεκ, ο οποίος σημειώνεται ότι στην Energean είναι επικεφαλής της επιτροπής Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Help us in our efforts to provide direct crisis relief to the people of Greece.

Support Our Work

The Hellenic Initiative Canada is registered with the Canada Revenue Agency as a registered charity (Reg# 760475491 RR 0001). When you make a donation you will receive an official donation receipt for income tax purposes issued from The Hellenic Initiative Canada.

Donate Now